Juustumoosid:
Kollane
- 2 apelsini
- 3 virsikut
- 0,5 sidrunit
- 300 g suhkrut
- 3 tl ingverit
- sinepit
Roheline
- 3 pirni
- 2 avokaadot
- 3 pressitäit küüslauku
- laimimahla
- sool
- musta pipart
Punane
- tsillimoos, vaata 6.okt. 2014
Must
- 150 g külmutatud mustsõstraid
- 75 gkuivatatud datleid
- 100 g kuivatatud musti ploome
- 100 g punast sibulat
- 200 g tomateid
- 500 g moosisuhkrut
- 2 sl kuivatatud tšillit
Nende hoidistega on üpris lihtne: puhastad, paned potti, keedad, purustad, kuumutad ja purki :)
Aga kui veel vaaritamisest isu täis pole, siis tuleb valmis teha LETŠO
- 4 kg tomatit puhastatud ja koorituna
- 6 punast paprikat, u 1200 g
- 3 sl suhkrut
- 3 sp soola
- musta pipart
- 6 sl õli
- 3 sl valge veini äädikat
Kõik kokku segada ja madalal kuumusel podiseda lasta kuni 30 minutit. Sellest kogusest sain 11 pooleliitrist purki.
Juhtus nii, et tomateid on väga palju ja kõik ei mahtunud letšo sisse. Paneme hakkama TOMATIRAGUU
- 4 kg puhastatud tomateid
- 1 kg suvikõrvitsat
- tšillipipart just nii palju nagu ise soovid, sordid neil kah erinevad
- 2 pakki SM paprikapulbrit = 44 g
- 2 sl soola
- 3 sl suhkrut
- 5 sl valge veini äädikat
- tilli väike kimp
Kõik potti ja kuumutada 30 - 40 minutit. Sellest tuli välja 10 pooleliitrist purki.
Aastas on 365 päeva. Mul on 21 ks päevaks ( atškoo) söök olemas. Jeee...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar